Сада је право време да једемо дињу.
Диња је једноставна је за ношење из продавнице, а занимљиво је до да иако је слатка сврстава се у поврће.
Једна порција диње од око 150 грама садржи: 53 калорије, 0,3 г масти, 13 г угљених хидрата, 1,4 г влакана, 30% дневне количине витамина А, 78% дневне количине витамина Ц, па би требало да је уврстимо у летњи воћни тањир.
Како одабрати идеалну дињу?
Користите ових пет савета да сваки пут одаберете зрелу и слатку дињу:
Прегледајте дињу
Први задатак је да погледате како диња изгледа. Да ли има меке тачке или пукотине? Изаберите дињу која споља није оштећена без било каквих мрља и пукотина.
Проверите боју диње
Сјајна спољашњост је показатељ незреле диње. Требало би да буде светложуте до светле боје лимуна, а не зелена или бела.
Тежина диње
Упоредите неколико диња и изаберите ону која је тежа од осталих.
Тест куцкања
Ово је прилично једноставно. Само тапкајте по дињи дланом. Ако чујете звук који је шупљи прошла је тест.
Преузмите андроид апликацију.