Шпански омлет или омлет са кромпиром је јело које дефинитивно морате пробати.

Ово је сјајан начин да класичан омлет учините мало другачијим и да у свој доручак убаците јело које вам неће бити досадно. Шпански омлет је традиционално јело и као што му име само каже, потиче из Шпаније где се деценијама припрема на исти начин.
Састојци:
- 6 јаја
- 2 кашичице сувог биљног зачина
- 1 средњи лук
- 3 средња кромпира
- уље за пржење
Припрема:
Црни лук и кромпир исеците на танке колутове. У великом тигању загрејте уље, додајте лук и кромпир, па пржите на средњој температури 10 до 15 минута, док не добије боју. Оцедити поврће од уља. Умутити јаја, додати суви биљни зачин и охлађено пржено поврће, промешати и оставити да одстоји 15 минута. На загрејан науљен тигањ сипајте смесу од јаја са поврћем, пржите око минут на јачој температури. Смањите температуру и пржите још неколико минута. Омлет окрените помоћу тањира и пеците на нижој температури око три минута.
Leti je najbolje da pijete izotonična pića, evo kako da ih napravite
Преузмите андроид апликацију.