Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири врсте биљака могу да вас расхладе лети, само спремите чај

Летње врућине могу бити заиста неподношљиве. Иако већина људи воли лето, топлотни удар никоме не одговара. Ово је време када треба да се сакријемо у свој дом, расхладимо и излазимо само ноћу (ако је могуће).
Фото: Unsplash/
Food photographer Jennifer Pallian

Природно је посегнути за хладним напицима пуним леда да се расхладе. Међутим, можда би требало размислити о томе. Наиме, хладни напици могу успорити варење, а веровали или не, требало би да посегнете за биљним чајем. Неки биљни чајеви имају својства хлађења па могу бити од велике помоћи током летњих врућина.

Које биљке могу да вас расхладе?
Зова

Цвет зове има деликатну арому, суптилан укус који хлади и смирује нерве у телу. Предности ове биљке су корисне за тегобе везане за топлоту које се тако често јављају лети.

Топлота се у телу повећава слично топлоти у кући, што изазива напрезање очију, главобољу, недостатак концентрације и иритацију синуса. Зова је одличан помоћник у борби против врућина, управо зато што помаже код ових летњих „симптома“.

Лимунска трава

Идеална биљка за исцрпљен ум и недостатак концентрације током лета. Лимунска трава је одлична биљка за ублажавање последица стреса и смиривање нерава.

Може да охлади и опусти ваше тело, посебно ако су ови симптоми узроковани повременом анксиозношћу. Уље матичњака такође може бити одличан савезник против летњих врућина.

Фото: Unsplash/Rajat Sarki
Ружа

Нежан, слатки мирис латица руже. Од њих можете направити диван тоник за нервни систем. Наиме, латице руже помажу у уклањању вишка топлоте.

Можете додати било коју боју латица руже (све док су органски узгајане), биће одличан помоћник у борби против врућине. Наравно, од њих можете направити и укусан чај.

Хибискус

Цвет богат антиоксидансима који имају способност да смирују и хладе тело. Има благ киселкаст укус који ће вам се заиста допасти. Чај од хибискуса такође може помоћи у ослобађању од стреса и немира. Да не спомињемо, његова примамљива боја ће вас натерати да попијете неколико шољица.

Hrana koja štiti od UV zračenja; obratite pažnju na ove namirnice

Преузмите андроид апликацију.