Почетна > Србија
Србија

Почиње сређивање Дома здравља у Руми

Захваљујући томе што је Општинско веће општине Рума на последње одржаној седници усвојило Нацрт одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума – други ребаланс, уследиће значајна улагања у румски Дом здравља, истичу из локалне самоуправе.
Фото: Сремска ТВ

Нови буџет омогућиће улагања у здравство и здравствену заштиту грађана. Поред 15 милиона динара које је локална самоуправа определила за набавку нове медицинске опреме и апарата, на списку приоритетних потреба Дома здравља у Руми наћи ће се и реконструкција постојеће котларнице.

Очекује се да прва реконструкција Дома здравља у Руми почне већ током лета, међу приоритетним ставкама које је неопходно реконструисати налази се котларница , која је била девастирана и која је запосленима у Дому здравља али и пацијентима задавала много проблема, истакао је др Зоран Славујевић директор Дома здравља Рума.

Поред одржавања апотеке и исплата плата фармацеутима запосленим у најважнијој здарвственој установи у Руми, из локалне самоуправе , захваљујући другом овогодишњем ребалансу буџета, најављују кречење, прање фасаде, промене у ентеријеру које ће се односити и на столице у чекаоницама, али уследиће и набавка нове медицинске опреме.

Из Градске куће поручују да настоје да на најбољи начин распореде буџет, а да тиме обухвате све сегменте живота који су битни за бољи квалитет живота грађана.

Srbin priveden, desetorici zabranjen ulazak

Преузмите андроид апликацију.