Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Вајт остаје у Звезди и наредне сезоне

Ерон Вајт, кошаркаш Црвене звезде, остаће и у наредној сезони. Према сазнањима „Моцартспорта“, црвено-бели су одлучили да искористе клаузулу и цементирају другу сезону из уговора са америчким интернационалцем.
Фото: ABA liga/Crvena zvezda mts

Вајт је прошлог лета стигао из Панатинаикоса, али је на припремама у Минхену поломио подлактицу и после неколико месеци паузе вратио се на паркет пред крај године.

Тешка повреда је оставила трага на његовом учинку, али је дао допринос у свим такмичењима које је Звезда освојила. У АБА лиги је имао просек од 7,1 поен, 3,1 скок, 1,5 асистенција, за 16,7 минута на 21 мечу, у Евролиги је на 18 мечева постизао 5,5 поена, 3,6 скокова, 1,2 асистенције, у КЛС лиги је допринео са 7,2 поена, 2,8 скокова за 15,3 минута на пет мечева.

Управа црвено-белих у наредна два дана решиће и она горућа питања у вези тренера Дејана Радоњића и првог аса Николе Калинића. Понуде за наставак сарадње (две године) на столу су и трофејног тренера и сјајног крилног играча и њихов останак је узрочно-последично везан, сазнаје ТВ Арена спорт.

Или ће потписати обојица или ће обојица отићи, а у случају негативног расплета црвено-бели ће активирати неки план „Б“. У сваком случају, до петка ће се много тога знати када је у питању освајач троструке круне у Србији.

Krajinović protiv Lehecke u prvom kolu

Преузмите андроид апликацију.