Početna > Srbija
Srbija

Selaković ugostio srpsku decu iz regiona

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je danas učesnike Letnjeg kampa za srpsku decu iz regiona. U grupi koja je posetila Ministarstvo spoljnih poslova bilo je 44 dece, uzrasta od 7 do 14 godina iz Uzdolja, Vira, Kule Atlagića, Islama Grčkog, Radučića, Nunića, Zadra, Bribira, Đevrsaka, Riđana, Odžaka, Bosanskog Grahova, Drvara, Bosanskog Petrovca i Glamoča.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

„Na ovim zidovima možete da vidite kontinuitet naše državnosti u novom veku. Da vidite šta iza nas stoji da bismo znali za šta se borimo i šta ćemo jednoga dana ostaviti svojoj deci“, rekao je Selaković.

Naveo je da ima dva sina i ćerku i dodao da sve što radi, radi za njih, za njihovu i budućnost svakog srpskog deteta.

„Među tom decom ste i vi i zato mi je mnogo drago da ste danas ovde, u vašem Beogradu jer je Beograd prestonica svih Srba, pa tako i vas“, istakao je Selaković.

Ministar je primetio da deca nose majice sa natpisom „Učimo ćirilicu“ i poručio im da treba da uče i druge jezike i pisma, ali da ne zaborave naš srpski jezik i ćirilicu.

„Ako mi Srbi ne budemo čuvali ćirilicu, neće je čuvati ni drugi“, dodao je Selaković.

Naveo je da jedni druge treba da pomažemo i „guramo“ napred da bismo opstali u budućnosti.

Beograd je grad koji se ubrzano menja, raste i kome hrle gotovo svi sa Balkana, ne samo naši sunarodnici već i ljudi koji pripadaju drugim narodima, rekao je Selaković i dodao da je to dobro.

„Beograd je nešto divno što Srbija može da pokaže čitavom Balkanu, ali moja poruka vama je da što češće dolazite u Srbiju i upoznate i druge krajeve naše zemlje“, rekao je Selaković.

Deci je poželeo da budu uzorni građani države u kojoj žive, ali da vole i čuvaju svoj srpski rod, srpsko pravoslavno ime, ćirilicu i naš srpski jezik.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srpskoj deci iz regiona obratila se i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić koja im je poželela dobrodošlicu u svoju zemlju.

„Dobrodošli u vašu i našu lepu Srbiju i Beograd. Želim vam da odavde ponesete dobre, fine, tanane emocije i lepa iskustva koja će vas uvek iznova vraćati upravo ovde“, rekla je ona.

Tamara Vučić je izrazila zadovoljstvo što deca koja su danas posetila Ministarstvo spoljnih poslova, osim toga što izvršavaju svoje školske obaveze, imaju i neki hobi – bave se sportom, sviraju instrumente, pevaju, igraju, glume.

„To je sjajna stvar i ako bi danas trebalo da vam nešto poručim, dam neki savet onda bi to upravo bilo da uvek zadržite svoje hobije. Oni će se verovatno vremenom menjati, ako budete imali sreće postaće i vaša profesija, ali svaki čovek bi trebalo da ima neki hobi, nešto što ga ispunjava i trudite se da ih uvek zadržite jer čovek bez hobija je kao čovek bez prijatelja“, rekla je ona.