Истраживања су показала да сирћетна киселина помаже у уништавању спора плесни и бактерија са површине воћа, што продужава њихов рок трајања.
Бобице, посебно органске, имају кратак рок трајања. Шарене боровнице, малине, купине и друго бобичасто воће могу да почну да труну у року од 24 сата од куповине.
Да бисте спречили труљење, важно је да их добро оперете чим их донесете кући. Извадите их из паковања и уроните у каду састављену од воде и сирћета.
Истраживања су показала да сирћетна киселина помаже у уништавању спора плесни и бактерија са површине воћа, што им продужава рок трајања.
Не брините, нећете осетити сирће на воћу након прања.
Такође је важно добро осушити бобице пре него што их ставите у фрижидер како бисте спречили прерано труљење.
Састојци за прање бобица:
- 1 литар обичне воде
- 200 милилитара сирћета
- бобичасто воће
Како правилно опрати бобице?
Ставите воду и сирће у велику посуду и добро промешајте. Потопите бобице у насталу течност и оставите да се натапају око пет минута. Оцедите течност бобица и исперите је чистом водом. Ставите опрано воће на папирне убрусе и добро осушите. На дно посуде у коју ћете чувати воће ставите папирни пешкир и све то чувајте у фрижидеру.
Dve zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru posle preležanog kovida
Преузмите андроид апликацију.