Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Фараж: Лудило је да Ђоковић не може на Ју-Ес опен

Британски новинар и политичар Најџел Фараж шокиран је наговештајима да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће моћи да учествује на последњем гренд слему у сезони – Ју-Ес опену.
Фото: Танјуг/AP/Kamran Jebreili

„Ју-Ес опен је одлучио да руски и белоруски играчи могу да играју, али и да Новак Ђоковић не може да игра јер није примио вакцину. Ово је лудило. Не постоје здравствени разлози који би ово подржали. Ово није здравље, него контрола“, рекао је Фараж за телевизијски канал ГБН.

Власти САД Ђоковића посматрају као било ког страног држављанина, а он као такав, према актуелним регулативама, не може да уђе на територију Америке уколико није вакцинисан.

Фараж сматра да без обзира да ли сте примили вакцину или не, можете да ширите ковид 19.

„Аргумент за вакцину је – ако добијете корону, бићете мање болесни. Имајте на уму да је Новак Ђоковић један од најздравијих 35-годишњака у свету. Има потпуно здравствено осигурање. Нема шансе да америчким властима представља терет било које врсте“, казао је Фараж.

Британац је у јануару био гост породице Ђоковић у Београду и подржао Новака Ђоковића испред Скупштине Србије током невоља које је српски тенисер доживео у Аустралији.

Krajinović bolji od Čilića za plasman u finale Kvinsa

Преузмите андроид апликацију.