Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Крај Новосадске лиге за сезону 2021/2022

У суботу је званично спуштена завеса за сезону 2021/2022 у Новосадској лиги.
Фото: Unsplash/Nathan Rogers

Након одиграних свих тридесет кола, познат нам је првак као и другопласирана екипа која иде у бараж док по питању ”испадања” и опстанка у лиги још увек питање није решено.

Освајач лиге је екипа Славије која је прва прошла кроз циљ и са 82 освојена бода завршила убедљиво на првом месту.

Друго место припало је екипи Шајкаша 1908 из Ковиља. Они су у последњем колу савладали директног конкурента Татру из Кисача и као други на табели се пласирали у бараж за попуну Војвођанске лиге југ.

Противник у баражу им је екипа Железничара из Инђије.

Иако је све јасно по питању врха табеле, ситуација је нешто компликованија на дну табеле.

Једино што се са сигурношћу може рећи то је да је Борац са Клисе као последњепласирана екипа на табели сигурно ”отпао”. Они су у директном дуелу поражени од Омладинца из Степановићева који је победом изборио опстанак, а Борац послао у Градску лигу Нови Сад. Правилник о фудбалским такмичењима и Пропозицијама Новосадске лиге налаже да један клуб мора да испадне.

Већи део пролећног дела првенства спекулисало се да ће најмање две екипе а највише три ”испасти” из Новосадске лиге. Иако је првенство завршено тачан број екипа још увек се са сигурношћу не зна.

Резултати и поглед на табелу након одиграних свих 30. кола Новосадске лиге и детаљније информације:

Бачка 1923 2:1 Петроварадин
Шајкаш 1908 3:1 Татра
Борац 0:2 Омладинац
Фр. партизан 3:3 ОФК Југовић
ОФК Футог 3:3 ЖСК
Јединство 3:3 Црвена Звезда
Фрушкогорац 2:4 ОФК Славија
Динамо 0:0 ТСК

У слуачају да две екипе буду испадале у нижи ранг, друга екипа поред Борца биће Јединство из Госпођинаца.

Јединство из Госпођинаца налази се на позицији број 15. са освојених 27 бодова, и у том случају недоумице никакве нема.

Недоумице се јављају ако у неком случају буду испадале три екипе, јер чак три екипе имају исти број бодова. То су ЖСК из Жабља, Омладинац из Степановићева и ОФК Футог из Футога.

У том случају примењује се додатна (помоћна) табела сачињена од резултата међусобних сусрета тих клубова који имају исти број бодова

Дакле, ако из Новосадске лиге буду испадале три екипе, важиће додатна табела са међусобним сусретима ”Омладинца”, ”ЖСК”-а и ”Футога”, који на табели имају по тридесет бодова.

На тој табели ”ОФК Футог” има седам бодова, ”Омладинац” има шест бодова, док ”ЖСК” има само четири бода, што значи да уколико из лиге буду испадале три екипе, ”ЖСК” ће се као трећа екипа пласирати у нижи ранг.

Од чега зависи колико екипа ће испасти? Број екипа које ће испасти из Новосадске лиге зависи од два фактора:

– од исхода баража за попону Војвођанске лиге Југ ( играју ”Шајкаш 1908” из Ковија и ”Железничар” из Инђије)

– од тога да ли ће до спајања (фузије) старопазовачких клубова ”Јединства” и ”Феникса 1995” и/или спајања (фузије) новосадских клубова ”Пролетер” и РФК ”Нови Сад 1921”.

Уколико због поменутих фузија у лиги изнад остану ”Индекс” и ”Цемент”, а другопласирани ”Шајкаш 1908” победи у баражу и пређе у виши ранг, из Новосадске лиге ће испасти само последњепласирани клуб, а из Градске лиге у Новосадску ће прећи и трећепласирани клуб како би Новосадска лига бројала 16. клубова.

Novi Sad čeka najbolje evropske badminton juniore

 

Преузмите андроид апликацију.