Почетна > Бизнис
Бизнис

Светска банка одобрила 454 милиона евра Јужној Африци за куповину вакцина

Светска банка је одобрила зајам од 454,4 милиона евра (474,4 милиона долара) Јужној Африци за финансирање куповине вакцине против ковида-19, саопштили су тај међународни зајмодавац и Национални трезор Јужне Африке.
Фото: Pixabay

Јужна Африка је забележила највише случајева заразе и смрти од корона вируса на афричком континенту, при чему је потврђено више од 3,9 милиона заражених и више од 101.000 смртних случајева, преноси Ројтерс.

Ова земља је раније имала проблем да обезбеди вакцине због ограничених испорука и дуготрајних преговора, али је сада добро снабдевена потребном количином доза.

„Овим средствима ће се ретроактивно финансирати набавка 47 милиона доза вакцина против ковида-19 од стране Владе Јужне Африке“, наводи се у саопштењу.

Зајам је део напора јужноафричких власти да смање трошкове сервисирања дуга коршћењем јефтинијих извора финансирања у оквиру свог одговора на пандемију, рекао је Исмаил Момонијат, вршилац дужности генералног директора Трезора.

Нешто више од 50 посто одрасле популације у Јужној Африкци, која има око 40 милиона становника, примило је до данас најмање једну дозу вакцине. Последњих месеци кампања вакцинације је успорила, упркос напорима да се број вакцинисаних повећа.

Moskovska berza obustavila trgovanje švajcarskog franka

Преузмите андроид апликацију.