Освежавајућа посластица која се лако и брзо прави.
Састојци:
- 2 јаја
- 150 грама омекшаног путера
- 200 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 125 грама брашна
- 100 грама густина
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 лимуна
- 100 грама јогурта (густог)
Припрема:
Одвојите жуманца од беланаца. Просејати брашно са густином и прашком за пециво. Оперите лимун (најбоље органски), нарендајте кору и исцедите сок. Ако не желите да користите лимунову кору, додајте само сок. Умутити беланца у чврст снег уз додатак прстохвата соли. У посуду за мешање ставите омекшали путер, шећер, ванилин шећер и умутите у глатку пенасту смесу. Додати жуманца. Када се жуманца сједине са мешавином путера и шећера, додајте јогурт, лимунов сок и брашно. Мешајте док се не формира глатка густа смеса. На крају шпатулом лагано умешајте беланца. Добијено тесто сипајте у претходно подмазан калуп (по жељи на дно калупа ставите папир за печење, а затим намастите само странице калупа). Пеците тесто у рерни загрејаној на 180 степени око 50 минута (са вентилатором на 160 степени). Готов колач извадите из рерне и оставите да се охлади у калупу неколико минута, а затим га извадите и пребаците на решетку да се потпуно охлади. Охлађен колач посути шећером у праху.
Пријатно!
Evo za šta možete da iskoristite limunovu koru u domaćinstvu
Преузмите андроид апликацију.