Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови објекат у Дому здравља на Видовданском насељу до 1. октобра

Након завршетка Дома здравља на Адицама, у Дому здравља на Видовданском насељу крајем марта почела је изградња новог објекта.
Фото: УГЗИНС

После више од 60 година, од како је отворен Дом здравља на Клиси, овај део града добиће један нов модеран објекат, који ће имати око 1.100 квадратних метара.

Веселин Бојат директор Дома здравља Нови Сад каже:

„За нешто више од два месеца радови су напредовали толико да се заиста виде са свих страна и да је то евидентно. Рок за изградњу је 1. октобар. Верујем, ако се настави овом динамиком да ће објекат бити готов до 1. октобра“.

На Видовданском насељу, Клиси и Сланој бари живи око 25 хиљада људи, који ће завршетком овог објекта на много лакши и квалитетнији начин моћи да остваре своје право на здравствену заштиту.

„Овде ће бити 45 запослених, имаћемо службу опште медицине, педијатријску службу, затим имаћемо гинеколога, стоматолога и имаћемо патронажну службу која ће покривати овај део града“, истиче Бојат.

Новоизграђени објекат ће имати три улаза и 13 паркинг места. Осим тога, пројекат подразумева изградњу интерних саобраћајница, пешачких прилаза и хортикултурално уређење околине.

За изградњу саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром из градске касе опредељено је 22,5 милиона динара, док је укупна вредност пројекта виша од 205 милиона динара.

Kontinuirano ulaganje u izgradnju novih parking mesta u gradu

 

Преузмите андроид апликацију.