Уколико нисте љубитељ обичних салата, верујемо да ће вас занимати оно што следи. Пробајте преливе који ће вашу чинију за салату претворити у праву посластицу.
Ранч сос
Популарни амерички прелив је врло једноставан за припрему. Помешајте шољу грчког јогурта, кашичицу лимуновог сока, сецкани першун, власац и друге зачине по укусу. Прелив одлично иде уз многе салате, посебно оне које садрже кувано поврће.
Цезар прелив
Још један популаран прелив користи се углавном у истоименој салати. У шољу пробиотичког јогурта додајте 2 кашике павлаке, кашику ренданог пармезана, 2 кашичице сенфа, кашику маслиновог уља, со и бели лук у праху. Све добро измешати и послужити преко салате.
Маслиново уље
Салату често зачинимо уљем и сирћетом, а од наведених састојака можете припремити надограђени прелив за салату. У маслиново уље додајте јабуково сирће или лимунов сок, па посолите и зачините по укусу. Често се додају першун, босиљак или чак рузмарин. Пробајте које комбинације вам најбоље одговарају.
Зелени прелив од авокада
Ко не воли авокадо? Од њега можете припремити и прелив за зелену салату. Зрели авокадо изгњечите, додајте по кашику маслиновог уља и соли, лимунов сок и босиљак. Прелив одлично иде уз салате као и друга јела.
Прелив од путера од кикирикија
Путер од кикирикија даје кремаст и укусан прелив, а телу даје додатне протеине и здраве масти. У шољу путера од кикирикија додајте 2 кашике соја соса, кашику сока од лимете и со по укусу. Ако је прелив прегуст, додајте још мало воде.
Прелив од меда и сенфа
Овај прелив од меда од сенфа заиста добро функционише као густи прелив за салату и здрав сос за умакање меса. Ако сматрате да је сенф прејак, увек јој можете додати више меда да се заслади. Пре него што прелијете салату пробате и видите да ли вам се допада. Да бисте направили овај прелив, умутите мед и сенф у посуди средње величине. Чувајте овај прелив у фрижидеру до две недеље.
Преузмите андроид апликацију.