Почетна > Нови Сад

Актуелно Кошарка Нови Сад

Како изгледа када Нови Сад у центру угости најбоље баскеташе света? (ВИДЕО)

Нови Сад је овог петка и суботе на Тргу слободе окупио најбоље светске баскеташе који су присуствовали турниру „Novi Sad Ultra Challenger“ у организацији Фибе.

Квалификациони мечеви одиграни су у петак, док је финални део турнира на програму био у суботу. Нови Сад угостио је екипе из САД, Холандије, Кине, Аустрије и Летоније.

Уз њих, учествовали су и домаћи тимови – Лиман, Пирот и Уб.

У тврдој игри, тројкама и закуцавањима најбољих светских баскеташа уживало је четири хиљаде гледалаца који су испред Градске куће уживо два дана могли да прате ток турнира, а чак око пола милиона људи иза малих екрана.

Фото: Градске инфо

Финале које је одиграно у суботу око 10 часова испраћено је препуним трибинама, свих 1.300 места било је заузето, али велики број људи меч је гледао испред терена на великом видео биму.

Финалисти су били екипе Лимана и Амстердама, а на радост присутних који су бодрили своје Новосађане, титулу је однела домаћа екипа убедљивом победом 21:12.
Фото: Нинамедиа

Они су наступили у саставу Небојша Килијан, Стефан Којић, Михаило Васић и Александар Ратков, који је на крају турнира понео и МВП признање.

Наши момци су осим 40.000 долара обезбедили и место на Мастерс турниру у Лозани који се игра касније ове године.

Осим самог баскета, посетиоци су уживали у комплетном аудио-визуелном спектаклу којим је читав догађај испраћен од самог старта па до суботњег финала.

Basketaši „Uba“, najbolji basketaši sveta (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.