Стручњаци су четири месеца проучавали навике у исхрани 147 здравих људи нормалне тежине и тако открили да здрави људи обично једу три врсте хране за доручак.
Људи који покушавају да изгубе тежину или задрже постојећу тежину имају оброке са ограниченом количином хране.
Овакву исхрану је тешко одржавати на дужи рок, због чега временом поново добијају на тежини. С друге стране, људи који одржавају здраву тежину без одрицања су непресушан извор информација за стручњаке.
Воће је било најпопуларнији избор за 51 одсто испитаника, 41 одсто јело је млечне производе, а 33 одсто је одабрало да једе зобене пахуљице или мусли са хладним млеком.
Иако се хлеб и пекарски производи сматрају извором непотребних калорија, чак 32 одсто испитаника дан започиње овом врстом хране.
Најзанимљивије од свега је да је само 26 одсто испитаника признало да пије кафу уз доручак, док остали (74 одсто) иду на посао и обављају своје обавезе без кофеинске помоћи.
Преузмите андроид апликацију.