Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Тарја Турунен сутра у оквиру фестивала „Вила”

Најсјајнија звезда симфонијске рок сцене, Тарја Турунен наступиће сутра, 4. јуна у 23 часа на првом фестивалу под називом „Вила”, у срцу најстаријег националног парка, Фрушке горе, у Врднику.

Сопран, композитор и текстописац, достигла је међународну славу као суоснивач и девет година је била глас и имиџ финског симфонијског метал бенда „Nightwish“, скупљајући са њима златне и платинасте дискографске награде у неколико земаља.

Јединствена комбинација метал музике са Тарјиним сопранским вокалом изнедрила је нови жанр, који је брзо постигао критичку и комерцијалну популарност и инспирисао многе друге метал бендове и извођаче.

Али да пева само туђе креације није била њена судбина, а њен таленат је могао у потпуности да процвета само изван тог оквира.

Тарја је морала да хода сама.

Коначно слободна да следи сопствену инспирацију, срце и снове, Тарја је започела сопствену соло каријеру успешно посвећену класичној и рок музици. Од 2005. године сваки децембар посвећује преношењу чаролије својих божићних емисија у Финску и иностранство.

Тарја је била номинована за награду „Emma“ у Финској 2006. и 2007. и за „Echo“ награду у Немачкој 2007. године, и она је прва финска соло уметница која је постигла златну плочу у Немачкој, па чак и више, једина која је то успела у оба бенда и као соло уметник.


Masimo Savić sutra u Domu kulture

Преузмите андроид апликацију.