Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Обрадовић: Престаните ово да радите

Тренер Партизана Жељко Обрадовић, за разлику од друге утакмице финала плеј-офа АБА лиге када на конференцији за медије није превише трошио речи на непријатељску и атмосферу на ивици регуларности.
Фото: Танјуг/Димитрије Николић

Овај пут се посебно осврнуо на тај сегмент дуела „вечитих ривала“.

Четврта утакмица финала плеј-офа прекинута је 57 секунди пре краја, одлуком судијске тројке, која се због убацивања предмета на терен повука у свлачионицу. Меч је настављен после 45 минута, а победа је припала црно-белима.

„Ово је озбиљна лига и морају да се поштују актери. Регуларност такмичења је нешто што има велику важност. Судије су вечерас испразниле део трибина и мислим да су били апсолутно у праву. Међутим, мислим да је то морало да се деси и на претходним мечевима, јер се исто дешавало и на прошлој утакмици“, рекао је најтрофејнији европски тренер.

Обрадовић је упустио посебан апел навијачима, али и новинарима.

„Апелујем сада на навијаче Партизана да ово више никада не раде, ово је слика која је обишла свет. Такође и слика од пре два три дана. Шта ће људи да мисле о нама? Мислим да је ово велика срамота, али вас питам сада, хоћете ли да пишете о томе? Небитно је ко за кога навија, када се овде ради о сигурности. Неко може да буде повређен флашом, кованицом, чашом… Небитно ко за кога игра, новинари имају моћ и треба да је користе и да дају пример“, додао је Обрадовић.

Тренер „парног ваљка“ истакао је и да за годину дана није дао ниједну изјаву која би додатно подгрејала узавреле страсти између навијача два највећа српска клуба.

„Годину дана сам овде, да ли сте чули да сам икад нешто лоше урадио, да ли сам некад ружну реч рекао о некоме? Не, само фер и спортски, али изгледа што више покушаваш да будеш фер и спортиста праве те да си не знам шта. Да се вратимо кошарци и спорту, то је најбољи за све нас“, рекао је Жељко Обрадовић.

Партизан је победио Црвену звезду 70:67 и обезбедио четврти меч у петак, када ће опет бити домаћин.

Partizan smanjio na 2-1 i „zakuvao“ finalnu seriju sa Zvezdom

Преузмите андроид апликацију.