Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Лекари тврде: Недељу дана без друштвених мрежа би нам опоравило психу 

Лекари тврде да би седмодневни одмор од друштвених мрежа допринео бољем расположењу и очувању менталног здравља. Можете ли да замислите недељу дана без Инстаграма, Фејсбука и Твитера? Уколико је одговор негативан, важно је знати када се пали црвена лампица која сигнализира да смо претерали са виртуелним светом.
Фото: Pexels/Tracy le blanc

Иако им је првобитна намена била олакшавање комуникације и бржи долазак до информација, друштвене мреже су у модерном свету попримиле много већи значај у животима људи. Многи не могу да замисле један дан без скроловања, лајковања и дељења фотографија.

„Уколико имамо проблем са тим да не отворимо друштвену мрежу чим устанемо или онда кад нам у тренутку сине нека идеја, имамо проблем да одложимо, имамо анксиозност кад нисмо довољно често на друштвеним мрежама па нисмо испратили све, онда свакако можемо да говоримо о томе да то већ наликује на зависност“, рекла је Ирена Ђорђевић, психијатар и психотерапеут.

Негативни ефекти прекомерног коришћења друштвених мрежа су бројни.

„Свакако оне могу да појачају и нашу анксиозност, депресивност и негде можемо да створимо један зависинички образац понашања у односу на њих па да нам буде проблем уколико нам нису доступне у неком тренутку“, закључила је психијатар и психотерапеут Ирена Ђорђевић.

Шта ви мислите? Да ли бисте издржали недељу дана без друштвених мрежа?

„Snapchat“ se sprema da uvede novu funkciju roditeljske kontrole nazvanu „Family Center“

Преузмите андроид апликацију.