Почетна > Бизнис
Бизнис

Момировић: Недостаје материјал за градњу Моравског коридора

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да грађевинари на изградњи Моравског коридора имају много проблема са обезбеђивањем материјала за градилиште, пре свега са каменом.
Фото: Unsplash/Jan Huber

Момировић је заједно са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић обишао радове на изградњи моста на Деоници 2 Моравског коридора код Крушевца.

Он је истакао да људи треба да знају да на градилишту има пуно проблема, без обзира на напредак који је континуиран.

„Ми имамо јако много проблема са обезбеђењем материјала за градилиште, пре свега са каменом. Апелујем и молим људе. Ми овај камен не можемо да донесемо са Месеца већ морамо да га донесемо из околине, Крушевца, Параћина или Трстеника,и да га уградимо у ауто-пут. То је једини начин да га брзо пустимо у саобраћај. Сваки други начин значи озбиљне трошкове за грађане Србије и ми то не смемо да дозволимо“, поручио је Момировић.

Он је нагласио да то није еколошки проблем, већ да је реч о привременим решењима који ће обезбедити изградњу ауто-пута.

„Молим све људе који су део проблема да се уозбиље, јер ови пројекти немају алтернативу. Јер ми морамо овим ауто-путем да спојимо Крушевац и Чачак, централну са источном Србијом. Да спојимо Трстеник, Врњачку бању, Цхићевац са ауто-путем и да створимо нову перспективу за све људе и компаније који раде на том коридору“, апеловао је министар.

Момировић је истакао да је веома поносан на оно што се ради на Моравском коридору и да је реч о радовима који се не памте деценијама и у којима учествује више од 3.500 радника

„Рекао сам грађевинаримае да се фокусирају на део до Крусевца. Морамо ауто-пут, односно Коридор 10, да спојимо са Крушевцом да сви грађани виде бенефите ауто-пута. Ово ће бити најбољи ауто-пут не само у Србији, него у целој југоисточној Европи. Ово ће бити најшири и први дигитални ауто-пут у Србији. Ово је нешто потпуно ново у изградњи ауто-путева“, истакао је Момировић.

Деоница 2 је укупне дужине 54 километра и обухвата саобрацајницу будућег Моравског коридора од Крушевца до Адрана.

Дузина моста на 29 километру биће близу 500 метара.

Produžena uredba, iste cene goriva do petka u 15 časova

Преузмите андроид апликацију.