Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Филип Костић: Када је Србија у питању, умор не долази у обзир

Фудбалере Србије за два дана очекује почетак нове сезоне у Лиги нација.
Фото: WikimediaCommons/Oleg Bkhambri (Voltmetro)

Србија у четвртак дочекује Норвешку, а потом у недељу и селекцију Словеније.

У понедељак је нови циклус прокоментарисао селектор Драган Стојковић Пикси, а сада су пред медије изашли и репрезентативци Филип Костић и Саша Лукић.

Костић је пре десетак дана са Ајнтрахтом освојио Лигу Европе, али се одмах одазвао позиву селектора.

„Када је репрезентација Србије у питању, никакав умор не долази у обзир. Стиснућу зубе и пружити максимум у наредне четири утакмице, а онда идем на заслужени одмор. Ово је добра прилика још више уиграмо све линије тима и да селектор пронађе идеалних 11 за мечеве на Светском првенству против Бразила, Камеруна и Швајцарске“, рекао је Костић.

Србија ће играти у Групи Б4 са Шведском, Словенијом и Норвешком, која нам је најбоље позната.

„Норвешку познајемо из оног баража за Европско првенство, знамо шта су им мане и врлине, неће нам бити нимало лако. Једно је сигурно, Србија неће одустати од нападачког фудбала, а мој главни задатак биће да храним лоптама наше најистуреније играче. Допада ми се та улога јер и у клубу играмо у сличној формацији“.

Иза Костића је сезона каријере са Ајнтрахтом којем је помогао да освоји први европски трофеј после 60 година.
Фото: Танјуг/AP/Pablo Garcia

„Ово је била моја најуспешнија сезона у каријери, јако тешка и напорна, али се исплатило. Уз адекватан рад и добру атмосферу, резултат дође сам по себи. Био сам у Крагујевцу и пратио утакмицу Радничког у баражу за Суперлигу, волим тај клуб јер ми је много пружио на почетку каријере. Нисам задовољан како су одиграли, али је најважније да су остали у елитном рангу“.

Навијачи једва чекају нове утакмице репрезентације, које виде као припрему за Светско првенство.

„Што се тиче расположења јавности, осећа се да смо играма и квалификацијама и пласманом на Светско првенство вратили веру у српску репрезентацију. Публика је јако важан фактор у борби за бодове и позивам их да нас подрже у мечевима против Норвешке и Словеније“, рекао је Костић.

Фото: WikimediaCommons/Oleg Bkhambri (Voltmetro)

Gravina: Italija je favorit za organizaciju EP 2032.

Преузмите андроид апликацију.