Почетна > Србија
Србија

Младим пољопривредницима у АП Војводини бесповратно 200 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, уручио је данас 171 уговор, у укупној вредности од 200 милиона динара, корисницима који су остварили ово право на основу конкурса намењеног подршци младима у руралним подручјима на територији АП Војводине у 2021. години.
Фото: Покрајинска влада

„Данас додељујемо уговоре у оквиру конкурса намењеном за подршку младим пољопривредницима, који започињу своје пословање. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави је 1,5 милиона динара, а оно што је битно јесте да ресорни секретаријат по овом конкурсу суфинансира и до 90 одсто од укупно прихватљивих трошкова инвестиције“, истакао је Божић.

Ресорни секретар је навео да је реч о средствима намењеним за отпочињање пољопривредне производње, набавку прикључне механизације, инвестиције у физичку имовину газдинства за прераду пољопривредних производа и све оно што је везано за унапређивање пословања младих пољопривредника на селу.

Божић је указао да су право да конкуришу за ова средства осим нових пољопривредних газдинства, регистрованих у овој години, исто тако имала и она регистрована у прошлој. Разлог томе је, како је објаснио, што је претходне године овај конкурс био обустављен због недостатака средстава као последице стања изазваног епидемијом вируса ковид 19.