Почетна > Бизнис
Бизнис

Чадеж и Ђуровић: Сарадња добра, има простора да буде боља

Привредна сарадња Србије и Црне Горе је увек била добра, али има простора да буде још боља, сагласили су се данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић који борави у посети Београду.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Желимо да нашу сарадњу издигнемо на већи ниво“, рекао је Ђуровић и изразио задовољство што је са представницима Привредне коморе Црне Горе посетио Привредну комору Србије.

Истакао је да су на састанку разменили искуства у циљу унапређења сарадње две земље, додајући да су одређена искуства која Србија има у привлачењу инвестиција врло интересантна.

„Замолили смо пријатеље из Привредне коморе Србије да разменимо искуства, да видимо како то они раде и да имплементирамо ствари које су добре, а наравно ми смо увек расположени да са наше стране изађемо у сусрет да и они имплементирају неке ствари које ми у Црној Гори радимо добро или можда боље“, рекао је Ђуровић.

Навео је да простора за сарадњу увек има и да увек може боље, те додао да верује да ће ова посета допринети да привредна сарадња две земље буде још боља.

Чадеж је рекао да је сарадња српских и црногорских привредника увек била добра, али да су је ту и тамо некада отежавали више или мање затегнути политички односи.

Чадеж сматра да је сада створена нова могућност да се олакша привреди да још боље ради што се, како је рекао, већ види јер из Србије у Црну Гору долазе јако добре инвестиције.

„То су ствари које ће оживети Црну Гору не само као туристички центар на Јадрану, они то већ јако добро раде, него и неке друге ствари, као логистички хаб за овај део Европе и региона, као потенцијални центар за извоз робе из Србије широм света. То су неке ствари о којима смо разговарали“, рекао је Чадеж.

Навео је да ће у другој половини јуна имати прилику да посети Подгорицу где ће разговарати са доносиоцима одлука и представницима компанија.

„Да видимо који су то пројекти на којима још можемо конкретно да радимо и шта је то на шта заиста можемо да рачунамо као будући добар бизнис“, рекао је Чадеж и додао да има много потенцијала у области енергетике.

Mađarska ukida niže cene goriva za automobile sa stranim tablicama

Преузмите андроид апликацију.