Једноставан и веома укусан колач за љубитеље рогача.
Састојци:
- 4 јаја
- 100 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 250 грама млевеног рогача
- 200 грама путера
- 1/2 литре млека
- 200 грама брашна (пола оштрог и пола меког брашна)
- 1 прашак за пециво
- џем
Припрема:
Од беланаца направити чврст снег. Рогач помешати са пола литра прокуваног млека. У вруће додајте путер, мешајте да се путер растопи, оставите да се мало охлади. Умутите жуманца са шећером, додајте охлађену смесу од рогача. Све заједно помешати. Затим додати просејано брашно са прашком за пециво, измешати да се све сједини. На крају лагано умешати беланца. Посуду за печење намажите путером и поспите са мало брашна. Пеците на 160 до 180 степени око 30 до 40 минута. Врући колач премазати џемом. Када се торта охлади ставите чоколадну глазуру, или једноставно, поспите бисквит шећером у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.