Početna > Život i stil
Život i stil

5 razloga zašto noge ne dolaze u formu uprkos treningu

Možda pravite jednu od sledećih grešaka.
Foto: Pixabay/kinkate

Lepe i fit noge – deluje kao nerealan cilj, kao san koji se ne ostvaruje uprkos intenzivnom treningu.

Mnogo je razloga zašto, uprkos zdravoj ishrani i redovnom vežbanju, ne postižete cilj da noge budu u formi.

Ako i dalje ne vidite nikakav napredak uprkos čučnjevima, možda pravite jednu od sledećih grešaka.

Ne izbegavajte iskorake

Ne samo da su čučnjevi vaš najbolji saveznik za trenirane noge. Tu su i nezaobilazni iskoraci koji bi se svakako trebali naći na vašoj listi redovnih vežbi. Oni nisu samo odlični za mišiće nogu, već i za čvrstu zadnjicu.

Nerealni ciljevi

Pre svega, morate biti svesni da li ste postavili možda nerealne ciljeve. Ne možete preko noći postići čvrste i zgodne noge. Prve male promene vidljive su nakon oko šest nedelja redovnog treninga i zdrave i raznovrsne ishrane.

Pogrešna ishrana

Ishrana igra veliku ulogu, čak i veću od vežbanja. Pobrinite se da jedete raznovrsnu i zdravu ishranu, jedite puno povrća, žitarica, voća i zdravih masti i stavite veliki naglasak na unos dovoljno proteina za izgradnju mišića.

Ne radite trening izdržljivosti

Mnogi ljudi u želji da izgrade mišiće prave ključnu grešku – samo vežbaju snagu. Ali da biste imali čvrste i vretenaste mišiće u nogama, potrebno je da radite i vežbe izdržljivosti, kao što su vožnja bicikla, plivanje, trčanje ili duge šetnje.

Premale težine

Kada počnete da trenirate, pri izvođenju vežbi dovoljna je sopstvena telesna težina. Ali tokom vremena morate da dobijete na težini da biste uspešno aktivirali svoje mišiće.

Male promene ubrzaće metabolizam i olakšati mršavljenje

Preuzmite android aplikaciju.