Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Левандовски ипак остаје Бајернов још годину дана?

Роберт Левандовски поручио је челницима Бајрна да жели на лето да оде у Барселону, Каталонци су му припремили трогодишњи уговор, али председник Бавараца Херберт Хајнер је послао кратку поруку најбољем стрелцу – „остајеш још годину дана!“
Фото: Танјуг/AP Photo/Matthias Schrader

„Роберт има уговор до 2023. године. Толико ће остати да игра код нас. Као што је бесплатно дошао, тако може и да оде“, рекао је Хајнер за немачки Спорт1.

Златна копачка Европе и ове сезоне одбио је продужетак сарадње и нови макси уговор и то није изненадило Хајнера који каже да се клуб већ сусрео са сличном ситуацијом 2019. године када је Реал Мадрид желео да га доведе. Могао би Бајерн да заради овог лета 35 милиона евра на продаји „Леве“, али новац није приоритетан.

„Не постоји замена за играча такве светске класе. Он има уговор са нама, па претпостављам да је спреман да га испуни до краја. Његово је право да не пристане на продужетак сарадње. Као што је дошао као слободан играч, тако може и да оде у лето 2023. Када се потпише уговор, онда је бесмислено причати о „присиљавању“ неког да га испуни до краја“, директан је био председник Бајерна.

Kante u dresu „novog“ Juanjteda?

Преузмите андроид апликацију.