Амарант је житарица која је због своје нутритивне вредности погодна за људе свих узраста, не садржи глутен, а богата је калцијумом и гвожђем.
Лака салата може да стоји у фрижидеру и по потреби је можете јести као цео оброк.
Састојци:
- 150 грама амаранта
- 6 децилитара воде
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 средњи љубичасти лук
- 2 авокада
- 15 чери парадајза
- 100 грама фета сира
- со
- першун
- зелени бибер
- кришка лимуна по укусу
Припрема:
Загрејте воду док не прокључа. У то ставите амарант и кувајте 15 минута, повремено мешајући. Знате да је кување житарица готово када упије сву воду. Оставите на страну да се охлади. Очистите лук и исеците га на траке. Огулите авокадо (кашиком одвојите месо авокада од коре кашиком). Чери парадајз оперите и преполовите. Када се амарант охлади додајте га у поврће и лагано промешајте. Додајте још једну кашику маслиновог уља и исецкани фета сир. Додајте мало зеленог бибера, соли и ситно сецканог першуна и још једном промешајте.
Преузмите андроид апликацију.