Početna > Svet
Svet

Ukrajinske snage kao živi štit drže 90.000 civila

Načelnik Oružanih snaga Rusije za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov rekao je danas da Ministarstvo odbrane ima informacije o pripremanju provokacija i optužbi na račun ruske vojske.
Foto: Tanjug/AP/Alexei Alexandrov

„Ministarstvo odbrane Rusije ima informaciju da se spremaju provokacije i optužbe na račun Oružanih snaga Rusije za navodnu upotrebu oružja za masovno uništenje, nakon čega sledi istraga po ‘sirijskom scenariju’, dakle, lažiranje dokaza“, rekao je Kirilov.

On je dodao da je velika verovatnoća da su provokcije moguće, a u prilog tome navodi da kijevska administracija nabavlja opremu za zaštitu kože i disajnih organa od toksičnih hemikalija i bioloških agenasa.

Ukrajinske trupe drže pod blokadom više od 90.000 ljudi u stambenim naseljima i u prostorijama preko deset preduzeća u gradovima Kramatorsk i Slavjansk, izjavio je danas Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

“Sveukupno, više od 90.000 civila je zarobljeno od nacionalista, koji se kriju iza njih kao živog štita, u stambenim naseljima ili u prostorijama više od deset velikih industrijskih preduzeća u Kramatorsku i Slavjansku“, rekao je Mizincev, prenosi TASS.

Ruski general tvrdi i da ukrajinske snage brutalno suzbijaju pokušaje civila da se sami evakuišu u bezbedna područja, bilo u Rusiju ili na teritoriju pod kontrolom Kijeva.

 

Ko odlučuje o tome da li će Herson biti pripojen Rusiji?

Preuzmite android aplikaciju.