Почетна > Бизнис
Бизнис

Србија планира повећање трговине са Великом Британијом

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић разговарала је данас у Београду са изаслаником за трговину Уједињеног Краљевства Крисом Бартоном који је нагласио да у тој земљи постоји велики интерес да се трговинска сарадња са Србијом продуби на свим нивоима.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Како је саопштило Министарство трговине, туризма и телекомуникација, министарка је подсетила да Србија са Уједињеним Краљевством негује добре дипломатске односе са дугом традицијом од 185 година.

„Споразум о партнерству, трговини и сарадњи са Уједињеним Краљевством Велике Британије и Северне Ирске свакако доприноси јачању и учвршћивању економске сарадње, повећању робне размене као и већем присуству британских инвестиција у Србији“, истакла је Матић.

Споразум о партнерству, трговини и сарадњи са Уједињеним Краљевством Велике Британије, Северне Ирске и Србије потписан је 16. априла 2021. године, и званично је ступио на снагу 15. јула исте године, подсетило је у саопштењу Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Ukrajinski Naftogaz o prelasku na novu rutu za ruski gas

Преузмите андроид апликацију.