Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Која је тајна савршених кнедли за супу?

Волите кнедле за супу, али нисте баш мајстор да их направите а да се не распадну?
Фото: Pixabay/RitaE

Можда ће вам наш савет бити користан.

Наиме, искусни кувари кажу да је тајна „пенастих“ кнедли у томе што прво умутите беланца, па додајте жуманца.

Састојци:
  • 2 јаја
  • 2 прстохвата соли
  • 2 кашичице уља
  • 8 до 10 кашика гриза
Припрема:

Умутити беланца, па у њих сипати жуманца и све лепо сјединити. Затим додајте уље и лагано поспите гризом, првих осам кашика, а по потреби додајте још једну. Смеша треба да буде густа отприлике као љути, кувани пудинг, тако да можете да утврдите да ли су вам потребне још две супене кашике (поред ових осам). Посолите и оставите да набубри двадесетак минута. Када супа проври, умочите у њу кашику, па грабите смесу за кнедле. Не узимајте пуну кашику, јер ће кнедле бити превелике. Од последњих додатих кнедле кувати још десетак минута.

Recept dana: Supa sa ćufticama

Преузмите андроид апликацију.