Можете очекивати спектакуларну вечеру – савршено куваног лососа на пари који је мекан, сочан и препун укуса.
Састојци:
- 1 црни лук
- 4 млада лука
- 1,5 килограм филета лососа
- со
- бибер
- 1 кашичица млевеног коријандера
- 1 кашичица млевеног кимa
- ½ кашичице белог бибера
- 4 чена ситно исецканог белог лука
- екстра девичанско маслиново уље
- шака свежег першуна
- 1 лимун, танко нарезан
- ½ шоље белог вина
Припрема:
Поређајте црни и млади лук у тепсију коју сте обложили пек папиром. Преко лука распоредите филете лососа. Зачините сољу и црним бибером.
У малој чинији помешајте коријандер, ким и бели бибер. Премажите лососа мешавином зачина. Прелијте са мало екстра девичанског маслиновог уља.
На лосос додајте бели лук, першун и преостали млади лук (поређајте тако да се све равномерно распореди по филетима.), а затим додајте и кришке лимуна преко рибе.
Додајте још мало екстра девичанског маслиновог уља, а затим сипајте мало белог вина.
Укључите рерну на 200 степени и сачекајте 15 минута док риба не буде готова. Служите топло уз чашу белог вина.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.