Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Филаделфија савладала Мајами упркос сјајном Батлеру

Кошаркаши Филаделфије надиграли су тим Мајамија са 116:108 на свом терену и дошли до изједначења на 2:2 у полуфиналној серији Истока.
Фото: Танјуг/AP Photo/Matt Slocum

У гостујућем тиму Џими Батлер је одиграо фантастичну утакмицу и постигао 40 поена, али је чак и његов учинак успео да анулира тандем Хардена и Џоела Ембида.

Повратком Џоела Ембида, који је играо меч са заштитном маском, вратила се и Филаделфија на победничку стазу и успела да на свом терену изједначи резултат у полуфиналној серији.

Од старта се одвијао равноправан дуел а домаћини тек у финишу првог полувремена успевају да начине двоцифрену предност.

У наставку гости су појачали притисак а сјајно их јње предводио Џими Батлер, некадашњи играч тима из Пенсилваније. Бек Хита убацио је чак 40 поена уз 3 скока и 6 асистенција, али је и то било недовољно да се угрози победа домаћима.

Победнички тим је сјајно предводио тандем Хардена и Ембида уз асистенцију Тајриса Максија.

Џејмс Харден пружио је једну од најбољих партија и постизао поене у кључним деловима меча који је завршио са 31 постигнутим поеном уз девет асистенција и седам скокова. Џоел Ембид је додао 24 поен уз 11 скокова, Тајрис Макси је имао 18 поена, а двоцифрени су били и Тобијас Херис са 13, Дени Грин са 11 и Џорџис Нијанг са 10 постигнутих поена.

У пораженом тиму, осим Батлера, одличнан учинак су имали и Бем Адебајо са 21 и Виктор Оладипо са 15 поена.

Ferštapen u Majamiju odneo pobedu nakon novog duela sa Leklerom (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.