Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

“Обојени програм“ унео боје у новосадску алтернативну рок сцену (ВИДЕО)

Синоћ су се сви љубитељи доброг звука заједничким кораком упутили ка СКЦНС “Фарика“ где су, после дуго времена, имали прилику да послушају један од култнијих локалних бендова – “Обојени програм“.

СКЦНС “Фабрика“ је већ око 21 час угостио велики број људи. Изгледа да када се људи ужеле квалитетне музике, више не подлежу ни оном златном правилу: “Закасни из куротазије, јер је најбоља журка тек кад мало окасниш!“

Када је рок састав “Обојени програм“ коначно изашао на бину, публика је одреаговала управо онако како се и очекивало, са пуно овација и врисака у знак поздрава и одобравања!

Концерт је почео познатим аутентичним хитовима попут “Умеш ли да управљаш временом?“, “Она само плеше“ и “Да, да, да“, док је код публике највише одушевљења изазвала нумера “Кочнице“.

На њиховом наступу владала је посебна енергија и атмосфера коју може да изазове само локални бенд када наступа пред његовом изворном публиком.
Фото: Градске инфо

У публици су се помешале скоро све генерације, од оних најстаријих који су уз “Обојени програм“ проводили и старили уз хитове овог алтернативног рок бенда, преко младих људи који су, иако касније рођени препознали квалитет њихове музике, па све до клинаца који су дошли са родитељима.

Последња песма коју смо имали прилику да чујемо била је “Небо небо плаво је“, након чега се бенд званично захвалио публици на толикој љубави коју добија од њих, поздравио је и завршио наступ.

Каква је атмосфера владала и како смо се провели на овом феноменалном наступу можете погледати у нашем кратком видео прилогу.

Фото: Градске инфо
Ко је “Обојени програм“?

Ради се о бенду основаном 1980. године у Новом Саду од стране неколико младих и талентованих музичара.

Такт Новог Сада тих година је засигурно грувао у ритму панка, па није ни чудно што су млади музичару своје упориште пронашли управо у њему.

Били су први бенд са ових простора који је гостовао на “MTV“ телевизији.

Фото: Градске инфо

Прва плоча која је изадата 1990. носила је назив “Најважније је бити здрав“, а чини се да и данас три деценије касније неки од наших савремених музичара покушавају да пошаљу сличне поруке својој публици.

Остати толико година на сцени сигурно није било лако и носило је разна превирања. Састав се годинама мењао, чланови бенда су долазили и одлазили, укус новосадске публике се мењао, али они су и даље ту.

Фото: Градске инфо

Концерт Рундек & Екипа у СКЦНС Фабрици и 29. маја

Преузмите андроид апликацију.