Ако сте се за заситили домаће кухиње и доста вам је кувања и прављења једних те истих јела, пробајте мало оријенталну кухињу. Пробајте ову савршену комбинацију кус-куса са пилећим месом.
Састојци:
- 2 пилећа карабатка
- 1 главица лукa
- 2 шаргарепе
- 1 црвена паприка
- 1 жута паприка
- 1 тиквица
- 2-3 шпаргле из конзерве
- 1 кашичица црвеног бибера
- 1 кашичица кима
- 2 шоље кус-куса
- маслиново уље
- со и бибер
Припрема:
Месо нарежите на коцкице. Насецкајте лук. Очистите паприке и нарежите их на веће коцкице. Огулите шаргарепу и насецкајте је на комаде. Тивицу оперите и исеците на комаде.
На маслиновом уљу мало попржите лук, додајте месо, динстајте десетак минута па додајте поврће. Динстајте док не омекша. Зачините.
У засебној посуди у сланој води скувајте кус-кус. Можете га и ставити у воду па у микроталасну на 2 минута. Кус-кус се брзо кува. Потом га процедите и исперите под млазом хладе воде. Кус-кус помешајте с пилетином и поврћем, посолите, побиберите и поспите ориганом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.