Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Гвардиола: Можда нисам довољно добар да Ситију донесем ЛШ

Манчестер сити се још једном оклизнуо пред последњу степеницу, два минута „амнезије“ на „Сантијаго Бернабеу“ коштали су их папрено да се 28. маја не нађу у финалу Лиге шампиона.
Martin Rickett/PA via AP

Тренер Пеп Гвардиола наставио је лошу карму да после Барселоне ни Бајерну, ни Ситију не може да донесе највреднији европски трофеј.

„Можда нисам довољно добар да помогнбем тиму да освоји Лигу шампиона. Нико не зна шта би било са другим треенром или другим играчима. Били смо близу, они то знају, ми то знамо, али важно је да ћемо покупшати поново слееће године, па поново, па поново…“рекао је Гвардила.

Власници из Абу Дабија нису нестрпљиви што ни ове године пехар неће стићи у Манчестер, сматра Шпанац.

„Можда грешим, али имам осећај да су људи из Абву Дабија купили клуб и уложили невероватне суме новца у објекте, тим да имају оно што смо живели последњих година, не само да би освојили Лигу шампиона. Урадили су то да би сваке сезоне били у свим такмичењима и да се такмиче у свиму до краја“.

Титула у Премијер лиги је остао једини трофеј за који ће се Сити борити до краја. Имају бод предности у односу на Ливерпул, четири кола пре краја.

„Не постоје речи којима би могао да опишем како се сви осећамо. Само нам је потребно време, да спавамо што боље можемо и размислимо о следећем циљу. У суботу ћемо бити заједно, разговараћемо о свему, о томе какав смо тим и колико смо били добри да бисмо дошли до тог полуфинала Лиге шампиона. Верујте ми, ово су тренуци када сам најпоноснији што сам оведе“.

Од када је стигао 2016. увек је говорио да је фудбал непредвидив и да он и екипа све чине да дођу до краја у сваком такмичењу.

„Људи кажу да ако овај тим или Гвардиола не освоје Лигу шампиона да смо неуспешни. Ја то одлучно поричем. Знамо колико је тешко, разумем тугу људи јер смо били близу. Желели смо да уђемо у финале, али чињеница да за Сити против једног Реала игра за финале то представља радост“, у свом стилу је закључио Гвардиола, који је недавно продужио уговор са клубом.

Stanojević: Ponašaju se kao da je Zvezda već uzela titulu

Преузмите андроид апликацију.