Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

ФИФА разматра скраћивање утакмица на 60 минута уз заустављање времена?

Марк Клатенбург један од истакнутијих енглеских судија најавио је револуционарне промене у свету фудбала од стране ФИФА.
фифа
Фото: Wikimedia Commons/Juerg.hug

Иако фудбалски меч траје 90 минута уз судијску надокнаду времена, због прекида и честих фаулова активне игре је све мање, а судије немају решења за то.

Ипак, Марк Клатенбург, један од најистакнутијих енглеских судија, каже у колумни за „Дејли Мејл“, да би томе могло да се стане на пут и то тако што би утакмице трајале 60 минута, а време би се заустављало по потреби.

„Тренери су ми свашта говорили након утакмице јер сам додао два минута, а не три. Играчи су се бунили, а навијачи су ме називали свакаквим именима. Као да је тих 60 секунди криво што нису постигли резултат какав су желели. Ми судије знамо да је судијска надокнада спорна тема. Екипа која води жели је што мање, а екипа која губи што више“, изјавио је он, па наставио.

„Мислим да постоји решење за све то, а то су утакмице од 60 минута са заустављањем времена. Ту идеју Пијерлуиђи Колина, ФИФА и ИФАБ тренутно разматрају. Функционише у кошарци, могло би функционисати и у фудбалу“, додао је енглески судија.

Најважнија ставка ове реформе било би заустављање времена приликом прекида, како би активна игра трајала дуже и да не би долазило до проблема око поменуте надокнаде времена.

„Време би се заустављало када лопта изађе из игре или, на пример, када повреда проузрокује паузу. Исто тако и када судија додељује жути картон или упозорава неког. Тако би свака утакмица трајала једнако и не би било ових контроверзи“, закључио је Клатенбург.

Овом прилико изјавио је да у Премијер лиги имају 55 минута активног играња, што додатно иде у прилог потенцијалној реформи.

Partizan izmirio dugove – FIFA ukinula suspenziju transfera

Преузмите андроид апликацију.