Чак и најискусније домаћице греше у припреми овог калоричног и укусног јела од јаја.
Можда спадате у оне који воле да једу кувана јаја, а можда су јаја на око ипак више ваша “шољица чаја”. Међутим, многи ће, ипак, за доручак и вечеру радо испржити кајгану.
Међутим, ма колико вам се чинило да знате шта радите, јер забога, ко не би знао да испржи кајгану, многи, током припреме овог калоричног и преукусног јела, праве исте грешке.
И зато испробајте ових неколико трикова уз помоћ којих ћете кајгану направити као да сте професионалци.
Важно је да обратите пажњу на неколико ствари, а у наставку откривамо о чему је реч.
Температура
Никако немојте спремати кајгану на најјачој температури. Уколико превише загрејете тигањ, постоји могућност да кајгана споља буде препечена, а изнутра ровита, што значи да ће се разливати по тањиру.
Немојте превише да мешате
Када умутите јаја и сипате их и тигањ, оставите их мало. Дакле, немојте шпатулицом или варјачом свако мало да мешате кајгану. Оно што треба да урадите јесте да шпатулицу гурнете ка себи, а тигањ нагнете тако да непечени део кајгане “падне”, односно преклопи део који се лагано испекао.
Поклопац
Многи од нас кајгану печемо тако што је оставимо у тигању док не постане печена у потпуности и тиме правимо велику грешку. Савет кувара је да, пре него што кајгана буде сасвим готова, искључимо ринглу и ставимо поклопац на тигањ. На овај начин ће се кајгана крчкати испод поклопца и неће бити гумаста.
Кашика мајонеза
Уколико желите да кајгана буде свиленкаста, додајте, у умућена јаја, кашику мајонеза и посолите их по жељи. Захваљујући мајонезу, добиће посебну текстуру.
Da li vam jaja uvek pucaju kada se kuvaju? Evo kako to možete sprečiti
Преузмите андроид апликацију.