Početna > Srbija
Srbija

Usvojen Akcioni plan Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji

Ministarstvo zaštite životne sredine obavestilo je zainteresovanu javnost da je Vlada Republike Srbije na 131. sednici usvojila Akcioni plan Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2022. do 2024. godine.
plan
Foto: Pexels/Lara Jameson

Usvojen Akcioni plan Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2022. do 2024. godine se može preuzeti putem sledećeg linka.

Ovaj dokument javne politike se usvaja radi operacionalizacije i ostvarivanja opšteg i posebnih ciljeva predviđenih Programom upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022 – 2031. godine. Opšti cilj Programa je razvijanje održivog sistema upravljanja otpadom u svrhu očuvanja resursa i smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu, zdravlje ljudi i degradaciju prostora.

Kroz efikasno upravljanje otpadom do zdravije životne sredine.

Javno predstavljanje Akcionog plana je održano putem Webex platforme 8. aprila 2022. godine, uz mogućnost da zainteresovane strane dostave pisane komentare na predlog dokumenta. Ukupno je dostavljeno 58 komentara od strane 11 zainteresovanih strana, od čega su na osnovu 7 prihvaćenih komentara unete izmene u tekst predloga Akcionog plana.

Pregled komentara dobijenih nakon javne rasprave se može preuzeti putem sledećeg linka.

Upravljanje otpadom u Gornjem Milanovcu po italijanskom modelu

 

Preuzmite android aplikaciju.