Почетна > Србија
Србија

Очекује се око 30.000 возила кроз наплатну станицу Београд

На наплатној станици „Београд“ у Врчину данас је забележен појачан интензитет саобраћаја, али без задржавања, рекао је Далибор Змијанац из Путева Србије и нагласио да се очекује да ће у поподневним и вечерњим часовима кроз ову наплатну станицу проћи више од 30.000 возила у смеру од Ниша ка Београду.
Фото: Танјуг/Александар Ћирић

Навео је да је у претходна четири дана кроз ову наплатну станицу прошло око 190.000 возила.

„У поређењу са истим периодом претходне године бележимо пораст саобраћаја за око 24 осто“, навео је.

Додао је да је за овај празник интензизет саобраћаја био за око 15 одсто већи у односу на Први мај претходне године.

Због гужви које се очекују повећан је број инкасаната на наплатним станицама, а сви канали биће у функцији 24 часа.

Замолио је учеснике у саобраћају који путарину плаћају готвински да припреме тачан износ, а онима који желе да прођу кроз наплатну станицу без заустављања да користе Таг уређај, који може да се преузме на 274 локације овлашћених дистрибутера, као и у пословницама Путева Србије.

Што се тиче радова на аутопуту, Змијанац је казао да се радови изводе у реону петље Бубањ поток, на уклапању обилазнице у постојећи труп пута, код Икее.

„Саобраћај се на тој деоници одвија у измењеном режиму из смера Београда ка Нишу, возном и претицајном траком, док се саобраћај из Ниша ка Београду одвија зауставном траком и девијацијом“, рекао је Змијанац.

Такође, подсетио је да су у току и радови на санацији надвожњака у реону петље Пожаревац, где је за саобраћај затворено искључење из смера Београда ка Пожаревцу и укључење на аутопут од наплатне станице Пожаревац ка Нишу.

Produžena zima i kriza u Ukrajini uticaće na cene voća

 

Преузмите андроид апликацију.