Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Црна Гора добила новог шампиона, а то није Будућност

Будућност више није најбоља у Црној Гори. Наиме, клуб из главног града је до суботе вече био неприкосновен када је у питању тамошње првенство, али је овога пута шампион Сутјеска, екипа која је освојила титулу и тако се изједначила са Подгоричанима по броју трофеја националног шампиона.
Фото: PrtSc/YouTube/SjsT

Оба клуба сада имају по пет наслова, с тим што ваља знати да је на два везана славља Будућности одговорила Сутјеска и сад може да се подичи како је један од најуспешњих клубова на простору Црне Горе.

До великог подгива екипа Милије Савовића стигла је убедљивим слављем у Даниловграду. Било је 3:0 у утакмици 32. кола погоцима Владана Бубање, Дарка Никача и Марка Вучића.

На тај начин плаво-бели су четири кола пре краја стекли 14 бодова више од Будућности, која је на стадиону под Горицом изгубила од Дечића 1:2, пренео је „Моцарт“.

Титули Сутјеске допринели су и фудбалери некад ангажовани у табору вечитих ривала: бивши офанзивац Црвене звезде Владимир Јововић и својевремено крилни везиста Партизана Филип Кнежевић.

На овај начин Сутјеска је обезбедила место у квалификацијама за Лигу шампиона овог лета и биће могући ривал Црвеној звезди или Партизану, судећи да је још увек непознато ко ће бити шампион наше земље.

Vaterpolisti Srbije pobedili Italiju i osvojili turnir Svetske lige

Преузмите андроид апликацију.