Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Јунајтед се опростио од Лиге шампиона

Фудбалери Манчестер јунајтеда и Челсија одиграли су 1:1 у унапред одиграном мечу 37. кола Премијер лиге. „Плавци“ били бољи ривал, а Роналдо донео бод „ђаволима“ који су практично изгубили шансе да се домогну четвртог места које води у Лигу шампиона.
Фото: Танјуг/AP Photo/Dave Thompson

„Плавци“ су били бољи ривал током већег дела меча, али је тренутак бриљантности Немање матића и рутинска егзекуција Кристијана Роналда донела бод „ђаволима“.

У првом полувремену на „Олд Трафорду“ није било голова, а за то је најзаслужнији голман домаћих Давид де Хеа, који је у неколико наврата одлично интервенисао после удараца Кантеа и Хаверца.

Гости су ипак дошли до предности у 60. минуту, када је Маркос Алонсо поготком завршио напад Џејмса и Хаверца.

Међутим, мање од два минута касније на семафору је стајало 1:1 – у Немању Матића је ушао Роналдињов дух, српски фудбалер сјајно асистирао Роанлду, који у складу са својим реномеом постиже погодак и поставља коначан резултат.

Гости су најбољу прилику за нови погдак пропустили у 80. минуту, када је Маунт петом асистирао Џејмсу, а својој својом слабијом левом ногом погодио стативу Јунајтедовог гола.

Челси је остао на трећем месту на табели са 66 бодова, док је Јунајтед шести са 55. Испред су Арсенал са 60 и Тотенхем са 58, а обе екипе имају две утакмице мање у односу на „ђаволе“.

Rangnik preuzima Austriju?

Преузмите андроид апликацију.