И док у храни као што је пица можемо да уживамо следећег дана, без обзира да ли је волимо хладну или је подгрејемо, „брзу храну“ као што је помфрит дан касније већина људи одмах баца, под претпоставком да се не може загрејати.
Ипак, стручњак за храну каже да постоји један трик којим можете да сачувате остатке прженог кромпира, а да се кромпир при загревању не „натопи“.
То сe дешава зато што је кромпир пун влаге која излази из њега када се поново загреје, посебно у микроталасној пећници где су пара и вода додатно „заробљене“.
Кувари зато саветују да остатке помфрита што пре охладите, покријете лабавим поклопцем и ставите у фрижидер.
Када дође време за загревање, осушите кромпире кухињском крпом или сољу да уклоните вишак влаге, да буду суви пре него што почнете да их загревате. То је најбоље урадити у уљу за фритезу или на тигању или на јако загрејаном тигању са мало уља.
Само их редовно померајте да не изгоре.
За загревање помфрита свакако треба избегавати микроталасну јер ће кромпир задржати сву влагу које је циљ да се ослободи.
Večita dilema: Da li zaista smemo da podgrevamo pire krompir – i kako?
Преузмите андроид апликацију.