500 милиграма је оптимална дневна количина флавоноида у исхрани.
Ово је закључак данско-аустралијске студије у којој су научници са Универзитета Едит Кауан и Западне Аустралије и универзитета у Копенхагену, Архусу и Олборгу анализирали здравствене податке 53.000 испитаника, прикупљене током 23 године.
Флавоноиди су органска једињења која се налазе у биљкама, дају им боју и штите их од штетних микроба и инсеката.
У људском телу, флавоноиди делују као антиоксиданси који штите ћелије од оштећења и болести.
Најбоље је узимати флавоноиде из разних биљних намирница, кажу научници.
На пример, препоручена количина од 500 милиграма флавоноида може се добити ако попијете једну шољицу чаја у току дана и поједете једну јабуку, једну поморанџу, 100 грама боровница и 100 грама броколија.
Преузмите андроид апликацију.