Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Звезда добила специјалну позивницу за Ф8 Евролиге

КК Црвена звезда добила је специјалну позивницу Евролиге за учешће јуниорског тима тог клуба на завршном турниру АНГТ Ф8 који ће се одржати у Београду.
Фото: Градске инфо

Званични позив КК Црвена звезда од стране Евролиге стигао је у понедељак, а црвено-бели ће се за титулу борити са екипама: Асвела, Стелаазуре из Рима, париског ИНСЕП-а и Реал Мадрида.

Још један тим на завршном турниру у Београду чиниће најбољи играчи осталих тимова који су учествовали на завршним турнирима, а тренирао их је легендарни Василис Спанулис, као и још два добитника специјалне позивнице екипе Меге и Макабија.

КК Црвена звезда тако ће се још једном наћи на завршном турниру најјачих јуниорских екипа Европе који је освојила 2014.године у Милану, и још два пута играла финала у Мадриду и Берлину.

Из клуба наводе да „ова специјална позивница представља још једну потврду одличне сарадње и партнерског односа који КК Црвена звезда мтс има са Евролигом већ дуги низ година, и то не само кроз вишегодишњу одличну организацију јуниорског квалификационог турнира, већ кроз промоцију и реализацију свих важних пројеката и програма Евролиге“.

Црвена звезда је редован учесник завршних турнира јуниорске Евролиге „АНГТ” од 2012. године, и у том периоду црвено-бели су освојили титулу у Милану, одиграли још два финала у Мадриду и Берлину, промовисали велики број играча, од којих су многи били, или су и данас, стандардни првотимци Црвене звезде.

Завршни турнир одржаће се у београдској хали „Ранко Жеравица“ од 18. до 21.маја 2022. године.


Poznata idealna petorka ABA lige – Dvojica iz Partizana, jedan iz Zvezde

Преузмите андроид апликацију.