Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тапиока, идеална за безглутенске рецепте

Тапиока је врста скроба која се добија из корена биљке „Manihot esculent“.
Фото: Pixabay/PhotoDomainPictures

За исхрану се може добити у облику праха, пахуљица и гранула. 

Тапиока је лако сварљива, а пре конзумирања је потребно загрејати.

Најчешће се користи за припрему пудинга и крема јер топле течности попут воде, млека и сокова претвара у желатинасту масу. Зрна тапиоке су посебно интересантна у припреми пудинга – потапају се неколико сати у базној течности и онда се све кува док смеса не постане бистра, а уз разне додатке и заслађиваче се претвара у занимљив и лаган десерт.

Чоколадни пудинг са тапиоком:

Састојци:

  • 4 кашике куглица тапиоке
  • 1 децилитра воде
  • 1,5 шоље млека
  • 1 кашичица какаа
  • 1 кашика јаворовог сирупа
  • 2 кашике компота од вишања

Оставите куглице тапиоке да стоје у води два сата. Ставите да се кувају у млеку и додајте какао размућен у две кашике воде. Кувајте двадесет минута. Искључите ватру и додајте јаворов сируп. Добро промешајте и поређајте у чиније. Оставите да се охлади. Украсите компотом од вишања и уживајте у савршеној структури овог специјалног пудинга.

Najstarija žena na svetu svakodnevno je jela ovu popularnu poslasticu

 

Преузмите андроид апликацију.