Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Тадић би каријеру могао да настави у Премијер лиги

Манчестер јунајтед договорио је све услове са Ериком Тен Хагом, који ће од наредне сезоне преузети улогу тренера славног енглеског клуба.
тадић
Фото: Танјуг/AP/Martin Meissner

Дуго су “црвени ђаволи“ меркали холандског стручњака а сада је коначно овај посао договорен и на “Олд Трафорду“ ће мирније главе дочекати почетак наредне сезоне. Она би коначно требала да донесе заокрет и повратак клуба на стазу старе славе са које је скренуо од одласка легендарног Сер Алекса Фергусона у пензију и више није пронашао пут ниазад.

Како то обично бива, нови тренер са собом доноси и одређене промене у филозофији игре, самим тим и у играчком кадру и од момента када је Тен Хаг договорио прелазак у Манчестер почеле су спекулације о његовим првим могућим корацима.

Како преноси угледни „Атлетик“ прва мета Јунајтеда у летошњем прелазном року могао би бити Душан Тадић, човек око којег холандски стручњак заснива игру у Ајаксу. Ову информацију донео је трансфер инсајдер Дин Џонс.

Исти портал недавно је најавио и постизање коначног договора Тен Хага и Јунајтеда, што се на крају и обистинило пошто су са“Олд Трафорда“ јуче и потврдили да ће се уговор Холанђанина активирати наредног јуна и трајати минимално до 2025. године, уз могућност продужетка на још годину дана.

Сада најављују и велики повратак Тадића на острво где је од 2014. до 2018. године бранио боје Саутемптона, пре него што је потписао за Ајакс у трансферу вредном 10.000.000 фунти.

Србин је за четири године у Амстердаму постао предводник екипе без којег се игра “копљаника“ не може замислити, а будући да су и он и Тен Хаг често јавно потврђивали да уживају у међусобној сарадњи, сада се шушка да би капитен “орлова“ могао заједно са тренером да крене пут Манчестера.

Говорећи о свом садашњем шефу, Тадић је рекао да је Тен Хаг „један од најбољих на свету“ и да је „задовољство радити са њим“.

Само похвале на рачун Тадића има и холандски стручњак, а поменути Џонс истиче да ће први корак новог тренера Јунајтеда бити управо ангажман Душана.

Иако се трансфер инсајдер плаши да су Тадићеви најбољи дани можда иза њега, он сматра да би долазак 33-годишњег офанзивца могао бити кључан за моментални успех Тен Хага у Премијер лиги.

Џонс је за „Гивемеспорт“ рекао: „Тадић има то нешто, али мислим да је право време за његово довођење било још пре две године. Ипак сматрам да он и даље има шта да каже, поготово под вођством Тен Хага. Душан би био неко ко би његов тон игре могао да пренесе у Јунајтед“, сматра Џонс.

У даљем тексу се наводи да је Тадић и раније био на радару Манчестер јунајтеда и то пре него што је прихватио позив Роналда Кумана у Саутемптону.

Као Тадићева предност се наводи да је већ показао способност да се адаптира на суровост Премијер лиге, постигавши 21 гол на 134 наступа за “свеце“.

Buran derbi Arsenala i Mančester junajteda

 

Преузмите андроид апликацију.