Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Деца рођена на пролеће предодређена су да буду лидери! Ево које још особине поседују

Истраживања су показала да годишње доба током којег је беба рођена и те како утиче на њену личност. Датум рођења и личне карактеристике су уско повезани, а бебе рођене на пролеће издвајају се по занимљивим особинама.
Фото: Pexels/Elina Fairytale

Бебе рођене на пролеће имају посебне карактеристике личности, а неке карактеристике се тичу чак и здравља!

1. Мање алергија

Генетичари из Велике Британије проучавали су ДНК маркере код деце рођене у различитим годишњим добима како би дошли до закључка да ли постоји веза између датума рођења и алергија.

Открили су повећани ризик од алергија, поленске грознице, астме и екцема код деце рођене у јесен, а најмани ризик за бебе рођене у пролеће.

2. Оптимизам од рођења

Једна веома лепа ствар о утицају годишњег доба на нарав је свакако ова. Сунчани дани после дуге зиме имају одличан утицај на расположење.

Пролећне бебе могу бити, чак, и претерано позитивне. Особе рођене у пролеће, увек прво траже оно најпозитивније у свему.

3. Будући лидери

Неколико истраживања потврдило је да они рођени у марту и априлу имају доста веће шансе да постану вође, а оно што је занимљиво, деца рођена у јуну и јулу за то имају најмање шансе.

4. Мања вероватноћа менталних обољења

Не само да су пролећне бебе срећније, већ је и мање могуће да ће развити неке психичке проблеме у будућности.

Иако то не значи да никада неће имати психичких проблема, шансе су значајно мање. С друге стране, зимске бебе имају највеће шансе за психичке поремећаје.

5. Креативци

Изгледа да су бебе рођене у пролеће јако креативне. Истраживање спроведено на Универзитету Конектикат, открило је да постоји већа креативност код беба рођених у марту, али и код оних рођених у децембру, јануару и фебруару.

Дакле бебе рођене на самом почетку пролећа имају потенцијала да буду врло маштовите и креативне!

Koliko voća treba da jedete svaki dan

Преузмите андроид апликацију.