Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ујутру вам је много тешко да се разбудите? Имамо не тако пријатно решење, али је ефикасно

Туширање хладном водом не само да нас разбуђује, већ је кратко и интензивно излагање ниским температурама повезано и са уравнотеженим одговором на запаљење, бољим спавањем, здрављем мишића и зглобова.
Фото: Pixabay/Tumisu

Ако по природи нисте раноранилац, буђење ујутро може бити изазов. Једва се подигнете из кревета, бесомучно се умивате, пијете литар кафе… Нема потребе да губите толико времена.
И уколико сте одспавали само пар сати, постоји неколико природних начина да се разбудите, а један од најбољих је туширање хладном водом.

Tуширање хладном водом не само да нас разбуђује него се кратко и интензивно излагање ниским температурама повезује и са уравнотеженим упалним одговором, бољим спавањем, здрављем мишића и зглобова, као и бољим расположењем.

Енергетски учинци хладног туша директно су повезани с количином времена излагања хладноћи, па што дуже можете да поднесете, то боље.
Ниске температуре активирају и производњу такозване смеђе масти, ткива које сагорева калорије, ствара топлину и управља телесном температуром.

Ако никад пре нисте стајали под леденим тушем, први пут ћете се  шокирати, али тело се врло брзо привикне. Ако и даље осећате благу бојазан, ево неколико савета:

 Попрскајте лице хладном водом

Прскање лица хладном водом има сличне учинке као и хладан туш.

Завршите туширање хладном млазом

Истуширајте се као и обично и завршите хладним млазом.

Накратко испробајте ледену купку

Ако вам то није превише, можете на пар секунди потпуно уронити у хладну воду.

На овај начин ћете пронаћи нови извор енергије.

Vreme je za promenu rutine: maska za oporavak suve kože, od samo dva sastojka, postaće vaš glavni adut za hidrataciju

Преузмите андроид апликацију.