Početna > Srbija
Srbija

Novo sanitetsko vozilo Rumskom domu zdravlja

Rumski dom zdravlja od danas je bogatiji za još jedno novo sanitetsko vozilo. Reč je vozilu marke Fiat Ducato koje Domu zdravlja Ruma doniralo ministarstvo zdravlja. A vrednost vozila iznosi četiri miliona i 800 hiljada dinara.
Foto: RTV

Vozilo je namenjeno za službe hitne medicinske pomoći. Godišnje vozila ove namene prelaza preko 50 hiljada kilometara , te je frekvenicja putovanja vozila izuzetno velika, pa je obnova i amortizacija voznog parka ove ustanove neophodna.

Konstantno se ulaže u poboljšanje kapaciteta zdravstvenih ustanova, te je početkom godine Opština Ruma Domu zdravlja donirala vozilo namenjeno za prevoz pacijenata na dijalizu. Ovoga puta reč je donaciji vozila od strane Ministarstva zdravlja, koje će svakako pospešiti transport pacijenata u toku hitnih medicinskih intervencija.

U okviru projekta nabavke preko 300 ambulantnih vozila namenjenih za potrebe ustanova zdravstvene i socijalne zaštite sprovedenog od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije je i vozilo Fait Ducato čija vrednost iznosi četitiri miliona i 800 hiljada dinara, koje je sada i zvanično u vlasništvu rumskog doma zdravlja i upotpunjuje vozni park ove ustanove.

Aukcija uskršnjih jaja za pomoć bolesnoj deci iz Trstenika

 

Preuzmite android aplikaciju.