Домаћа торта не може да се пореди ни са чим другим, али када немате времена, добро дођу и куповне смесе за колаче и филове.Постоји неколико трикова да би ове смесе биле скоро па једнако укусне као и домаће посластице.
Користите млеко уместо воде
Чак и кад у упутству пише да смесу треба да помешате са водом, користите млеко. Или, помешајте млеко са мало сирћета, оставите да одстоји и додајте смеси. Ако немате млеко, може и топла вода, свакако је боља него хладна. Фил који у себи садржи какао тако ће добити чоколаднији укус.
Путер бољи од уља
За ваздушастију торту, употребите само беланца, а уместо жуманцета, повећајте количину уља или путера. Ако желите богатији укус, уместо уља ставите истопљени путер.
Кисела павлака даје кремасту ноту. Количину течности у рецепту можете замените и сладоледом, значи не додајте уље, воду ни млеко, већ само отопљен сладолед, најбоље квалитетан.
Можете се играти са укусима и сваки пут добити нешто другачију торту.
Додајте цимет и ђумбир
Као течност може послужити и газирани сок, али тада не додајте ништа друго.
На пример ако правите ванила торту, додајте газирани сок од поморанџе, ако правите торту са циметом, додајте газирани сок са укусом ђумбира. Будите креативни, додајте зачине, екстракт ваниле, лимуна, ђумбир, цимет, кору од поморанџе.
Преузмите андроид апликацију.