Почетна > Бизнис
Бизнис

Да ли је 28. април прекретница у крагујевачком Фијату?

Већ данима се спекулише да ће тог дана радници бити позвани на посао и да ће већински власник обелоданити петогодишњи план производње. Наводно и од мањинског власника то јест Владе Србије радницима следује једнократна помоћ од по 10.000 динара.
Фото: Unsplash/Matheus-Ferero

Ђорђевић каже да ништа не наговештава да се тако нешто спрема. Од „Стелантиса” нико није добио никакав одговор о поменутим плановима за Србију.

„Нико нас тим поводом није контактирао. Тај 28. април у радној књизи стоји отворен, није наведено ни да је радни, ни да је нерадни. И да је тачно да руководство „Стелантиса” долази сазнаћемо дан раније. Као што смо пре десетак година информисани за долазак Фијата” уверава Ђорђевић.

Зоран Миљковић, из синдиката „Фијат пластике”, сестринске фирме „Фијат Крајслер аутомобила Србије” наводи да сви чекају званичну потврду. Према његовим речима радници у обе фабрике су у погонима радили само два дана током овог месеца, 12. и 13. априла и требало би наводно да раде 28. априла.

„Чули смо као и сви ово што се данима прича. Нико од руководства нам се није обратио. Очекујемо да ће обелоданити да покрећу производњу електричног аутомобиле, не знам који је модел у питању да ли „панда” или неки други“ каже Миљковић.

Председник Синдиката металаца „Независност” у „Фијату” Зоран Станић, такође, нема званичне информације о томе шта ће се дешавати са крагујевачком фабриком „Фијата”.

„Незванично сам чуо да 28. априла долазе представници Владе Србије и руководство „Стелантиса” и да ће имати неку лепу вест. Такође се међу колегама у фабрици прича како ћемо тог дана, када, иначе, добијамо плату бити и неких бонуса”, изјавио је Станић за Танјуг.

Lanci brze hrane pogođeni nestašicom suncokretovog ulja

Преузмите андроид апликацију.